Ondersteunings- & Begeleidingsteam 

We doen het samen.

 

Zorgvuldig geregeld

Op het Oosterlicht sta je er niet alleen voor. Wij helpen je als je dat wilt. Bijvoorbeeld door middel van een faalangsttraining. Of met remedial teaching als je dyslexie of dyscalculie hebt. En er is leerwegondersteuning (lwoo).

Soms zijn er problemen of omstandigheden waar je mee moet dealen. En die hebben misschien wel helemaal niets met school te maken, maar met je gezondheid, medicatie of je thuissituatie.

Waar je ook mee zit, je mentor, onze remedial teachers, de leerlingbegeleiders en ons Ondersteunings- en Begeleidingsteam staan voor je klaar. Zodat jij zo zorgeloos mogelijk kunt leren en op school kunt zijn.

Het Oosterlicht biedt zorg, ondersteuning en begeleiding en heeft een Zorgprotocol

Er is extra begeleiding (EB), wanneer je wiskunde, Nederlands of Frans moeilijk vindt. Huiswerkbegeleiding is er ook. Voor als je het lastig vindt om te plannen, te leren of je te concentreren. En bijles. Wanneer je een vak moeilijk vindt. Meer info vind je bij Leerlingen - Praktische informatie: klik hier

Passend Onderwijs

Onze school biedt passend onderwijs aan. Het overzicht van ondersteuningsmogelijkheden door het Oosterlicht Nieuwegein is ondergebracht in de ouderrapportage van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Utrecht: klik hier

Passend onderwijs is de manier waarop onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, wordt georganiseerd. Het gaat om zowel lichte als zware ondersteuning. Bijvoorbeeld extra begeleiding op school, aangepast lesmateriaal, hulpmiddelen of onderwijs op een speciale school. De scholen in onze regio (Nieuwegein, Vianen, IJsselstein, Houten en Lopik) werken met elkaar samen in het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Zuid-Utrecht. Er zijn onderling afspraken gemaakt over hoe we ervoor zorgen dat iedere leerling het onderwijs krijgt dat bij hem of haar past.

Intermezzo

Een rustige en vaste plek om te werken als dat in de klas niet meer lukt: Intermezzo. Gewoon in onze eigen schoolgebouw.

Het is niet alleen een werkplek in onze school. Intermezzo biedt ook trainingen afgestemd op wat jij -waarschijnlijk tijdelijk- nodig hebt. De leraren zijn gespecialiseerd in deze persoonlijke manier van begeleiden. Zij zoeken samen met jou uit waar jij bij geholpen bent.

Om gebruik te maken van Intermezzo is een indicatie via ons Ondersteunings- & Begeleidingsteam nodig.

Lees meer Intermezzo OCN

img-6409.jpg

Huiswerkbegeleiding Lyceo Oosterlicht Nieuwegein

Kijk voor meer informatie over huiswerkbegeleiding door Lyceo, examentrainingen en lenteschool op de websitepagina voor Ouders of klik hier

Contact

Meer weten over begeleiding, zorg en (extra) ondersteuning? Neem gerust contact met ons op.

  • Mw. K. Balvers, zorgcoördinator vmbo, begeleider Passend Onderwijs
  • Mw. C. van Leeuwen, zorgcoördinator havo/vwo
  • Mw. F. Lazaar, coördinator Passend Onderwijs
  • Mw. C.M. Hack, begeleider Passend Onderwijs en intern begeleider lwoo
  • Mw. L. Groot, remedial teacher, intern begeleider en coach zorgleerlingen
  • Mw. M. Renes, remedial teacher
  • Mw. M. Brans, remedial teacher, intern begeleider
  • Mw. I. Hoogendoorn, begeleider Intermezzo
  • Mw. A. de Ruiter, onderwijsspecialist/intern begeleider (Intermezzo)
  • Leerlingbegeleiders (vertrouwenspersonen): klik hier

Tel. 030 - 600 48 00

Mailen kan ook: zorg@oosterlicht.nl