Vmbo tl/havo

In brugklas 1 en 2 ontdek je jouw niveau!

Tl/havo voor jou?

Op het Oosterlicht kun je starten in een brugklas tl/havo. Ook in klas 2 zit je in deze klas. Zo heb je twee jaar de tijd om te ontdekken welk niveau het beste bij jou past.

In de tl/havo-klas verwachten we meer zelfstandigheid en in de lessen ga je dieper in op de lesstof. Het tempo en niveau ligt boven dat van het vmbo basis en kader. Je krijgt in deze klas leerstof en cijfers op zowel tl- als op havo-niveau die ook op je rapport komen te staan.

In de OC Talent Uren ontdek je je interesses of talenten in bijvoorbeeld sport, expressie, bèta of talen.

photo-2018-11-16-15-16-38-1.jpg
imgp7953-2.jpg

Vraag @ antwoord over tl/havo-onderwijs

Er zijn veel en goede vragen over ons tl/havo-onderwijs. Op het Open Huis beloofden wij hierop via onze website antwoord te geven: Vraag & antwoord tl/havo Oosterlicht Nieuwegein 

Heb je/heeft u een vraag? klik hier

imgp7452.jpg

Samengevat

  • Je zoekt in twee jaar uit of jouw niveau vmbo-tl is of dat je de havo kunt doen
  • In de tl/havo-klas 1 en 2 werk je met tl-leerstof én met havo-leerstof
  • Je doet toetsen op tl-niveau en op havo-niveau
  • Op je rapport staan tl-cijfers en havo-cijfers

Na de tweede klas kun je doorstromen naar: klas 3 havo of naar klas 3 vmbo-tl

Brugjaar Jan Ligthart

Nog niet helemaal klaar om de stap te zetten naar de middelbare school? Kies dan vanaf augustus 2021 voor het Brugjaar Jan Ligthart. Dit is een jaar tussen groep 8 en klas 1....maar je zit wel op het Oosterlicht College Nieuwegein! In het Brugjaar krijg je veel persoonlijke aandacht om te groeien naar het niveau dat bij jou past! 

Folder aankondiging Brugjaar Jan Ligthart

We helpen je als dat nodig is en geven je eigen verantwoordelijkheid als je daaraan toe bent. Je zult je snel thuis voelen in deze klas bij ons op school.

Nieuwsbrief Brugjaar Jan Ligthart

Meer informatie bij de button Groep 8 op deze website of Klik hier!

Dit schooljaar werken wij in samenwerking met leerkrachten uit het basisonderwijs het concept voor het Oosterlicht Nieuwegein uit. De uitkomst voegen wij samen met de bewezen resultaten van andere Jan Ligthart-scholen. Op die manier ontstaat er een Brugjaar Jan Ligthart Nieuwegein dat in augustus 2021 van start gaat.

Vragen? Stel ze gerust aan mw. M. Mol, stafmedewerker, m.mol@oosterlicht.nl

brug-4.png

Contact

Wil je meer weten over de tl/havo in klas 1 en 2?

Neem gerust contact op met de medewerkers van onze Backoffice, backoffice@oosterlicht.nl

Afdelingsleider: mw. S. van Maanen, s.vanmaanen@oosterlicht.nl

Tel. 030 - 600 48 00

Onderwijs met resultaat

Eigentijds, betekenisvol en uitdagend onderwijs, dat is wat je op het Oosterlicht kunt verwachten. Bij ons werk je aan je eigen talenten en interesses. Dat doe je in goede lessen, in maatschappelijke stages en excursies. Ook bieden we speciale OC Talent Programma's aan voor sportfanaten, betà-talenten, talenknobbels, feitenfreaks en kunst- en cultuurliefhebbers. Dat deze aanpak werkt blijkt uit het oordeel van de onderwijsinspectie; onze onderwijskwaliteit scoort op alle afdelingen goed en onze examenresultaten behoren tot de beste in de regio.