Organisatie

Zo is het Oosterlicht georganiseerd

Het Oosterlicht College is een brede christelijke scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo. Wij hebben twee locaties, één in Nieuwegein en één in Vianen.

  • In Vianen volgen zo'n 700 leerlingen een vmbo-opleiding of de eerste fase van havo of atheneum.
  • In Nieuwegein volgen ca. 1700 leerlingen de vmbo-, havo-, atheneum- of gymnasiumopleiding.
kansen-en-zekerheden-in-jpg.jpg

Organisatiestructuur

De rector, mw. J. van den Broek, geeft leiding aan de afdelingsleiders en ondersteunende medewerkers en is algemeen eindverantwoordelijk.

Voor ouders en leerlingen zijn de mentoren, leraren, coördinatoren leerlingzaken en dan de afdelingsleider eerste aanspreekpunt.

Schooltjes in de school

Ons schoolgebouw is compact met op elke verdieping dezelfde logische indeling. Het is veilig, sfeervol en kleinschalig georganiseerd.

De sector vmbo en de sector havo/vwo hebben ieder een eigen verdieping.

Onze twee sectoren vormen twee kleine schooltjes onder één dak; 'schooltjes in de school'.

Onze organisatie staat voor

Bij ons krijgt elke leerling de kans om te excelleren. In een taal, een zaak- of betà-vak of op het gebied van sport, creativiteit of cultuur. Ook talenten als organiseren, samenwerken en ondernemen worden gezien en gestimuleerd. Een veilige en kleinschalige leeromgeving is een van de zekerheden die maakt dat onze leerlingen daadwerkelijk kunnen en durven te groeien.

Ons schoolgebouw en onze organisatie is op deze uitgangspunten ingericht.

img-6458.jpg

Unieke brede school

Uniek is dat wij de enige brede school in de regio zijn. Dit betekent dat wij alle schooltypes onder één dak hebben. Onze leerlingen kunnen dus zonder veel problemen van de ene naar de andere afdeling overstappen. Er hoeft niet van locatie gewisseld te worden.

Groepsgrootte klassen

We streven ernaar klassen niet groter te maken dan 32 leerlingen. Hierop gelden de volgende uitzonderingen:

Klas 1 h/a en 1 Oosterlicht Academie30 
Klas 1 en 2 tl/havo30
Klas 1 en 2 basis/kader/tl26
Klas lwoo 1 en 218
Klas 3 en 4 vmbo basis en kader24
Klas 3 en 4 vmbo tl30
knipsel-poster-schoolplan-2017-2021.jpg

Schoolplan 2017-2021

Onze school heeft een schoolplan; een plan voor vier jaar van waaruit wij systematisch de kwaliteit van ons onderwijs bewaken en maatregelen nemen om de kwaliteit te behouden en zo nodig te verbeteren.

Wij presenteren de kernpunten uit ons schoolplan in een poster, die wij ook graag met u delen: klik hier.

Schoolveiligheidsplan

Ons beleid met betrekking tot de veiligheid is vastgelegd in het Schoolveiligheidsplan. Klik hier

Gouden Schoolkantine Schaal

Het Oosterlicht heeft sinds 2019 een gouden(!) Schoolkantine Schaal. Dit betekent dat onze schoolkantine gezond is ingericht en voldoet aan de Richtlijn Eetomgeving voor Scholen. Daarmee komen wij tegemoet aan de wens van ouders/verzorgers en leerlingen. Uit gedragskundige onderzoeken blijkt dat kantinebezoekers vaker verstandig kiezen als het aanbod vooral uit gezonde producten bestaat. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. Ook tijdens schoolevenementen presenteert het Oosterlicht voornamelijk gezonde snacks. 

Ieder jaar brengt het Voedingscentrum het aanbod en de uitstraling van onze schoolkantine in kaart met de Kantinescan en rapporteert is nauwe samenwerking met de cateraar de uitkomsten aan onze schoolleiding. Vanaf 2016 hadden wij de zilveren Schoolkantine Schaal die in 2019 is overgegaan in de gouden Schoolkantine Schaal. 

De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. Het Oosterlicht heeft een eigen watertap op de begane grond van de school.

Informatie: mw. C. Jansen van 't Land, hoofdconciërge, carola@oosterlicht.nl

Meer informatie: www.voedingscentrum.nl

 

Kansen & Zekerheden. Dat is het Oosterlicht


Kansen en zekerheden; daarmee zorgen wij dat al onze leerlingen tot hun recht komen, zich maximaal kunnen ontwikkelen én een fijne schooltijd hebben.

kansen-en-zekerheden-in-jpg.jpg