Nieuw: Overbrugklas

Waarom de Overbrugklas?

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is best spannend. Veel leerlingen zijn snel gewend op de “grote school”, maar sommige leerlingen hebben hier wat meer tijd voor nodig. Op het Oosterlicht College Nieuwegein hebben wij extra aandacht voor deze overstap. Voor sommige leerlingen is het bijzonder fijn dat er extra aandacht besteed wordt aan hun welbevinden. Dat gebeurt natuurlijk al in onze verlengde brugklas, waar leerlingen twee jaar kunnen groeien naar het niveau dat bij hen past. 

0017-mgl9632-1.jpg

Voor die leerling die daar bovenop nog wat extra’s nodig heeft, hebben we een speciale brugklas ingericht, de ‘Overbrugklas’.

De Overbrugklas is voor brugklasleerlingen met een vmbo-tl of havo advies, die wat meer aandacht, rust en ondersteuning kunnen gebruiken.

 

0006-mgl9585-1.jpg

Intake

Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de aanmelding.

 

Iets voor jou? Vragen? 

Dhr. A. Petter, afdelingsleider tl/havo, a.petter@oosterlicht.nl

 

Extra's

De Overbrugklas heeft bijvoorbeeld twee mentoren, extra mentoruren en nog meer aandacht voor sociaal gedrag, groepsdynamiek, leren leren en creatief bezig zijn. En aan het eind van het eerste schooljaar gaat de leerling direct door naar leerjaar 2 waardoor er geen extra jaar verloren gaat.

Geïnteresseerd in een rondleiding?

WIl je samen met je ouder(s)/verzorger(s) een korte rondleiding krijgen door onze mooie school, stuur dan een mailtje naar de school.

Vermeld daarin dat je komt voor een rondleiding voor de Overbrugklas, jouw naam en die van je ouder(s)/verzorger(s).