Zit jij in groep 8?

Kom kijken en meedoen!

Hoi bijna-brugklasser!

Van de basisschool naar de middelbare, dat is best een grote stap. Het is daarom belangrijk dat je een school kiest waar jij je thuis voelt. En waar je aan de slag kunt met jouw talenten en interesses. Check hieronder onze vlogs. En check de info en weetjes. Zo krijg je een idee van hoe het er op het Oosterlicht aan toegaat.

Benieuwd naar het Oosterlicht Nieuwegein? Bekijk dit korte filmpje & beleef het OCN!

Filmpje gebouwimpressie OCN

20160526-bh7a7823-oosterlicht-foto-atlas.jpg

Onze folders voor groep 8

In oktober hebben wij de folder over het Oosterlicht naar jouw basisschool gestuurd. De juf of meester van groep 8 legt deze vast ergens in de klas om eens in te kijken. Misschien dat je de folder mee naar huis krijgt? De buitenkant van de folder is speciaal voor jou, de binnenkant voor je ouders.

Folderblad groep 8 leerlingen 2018-2019

Folderblad 2018-2019 ouders/verzorgers groep 8

Er is ook een stickervelletje voor in je agenda op jouw basisschool bezorgd. Vraag ernaar, want die moeten toch echt een mooi plekje in jouw agenda krijgen!

Stickervel groep 8

Op de poster staat wanneer wij Open Huis Dagen hebben en wanneer je een proeflesmiddag kunt komen volgen. Of je ouders naar de info-avond kunnen komen. Allemaal voor jou en je ouders/verzorgers. Leuk om naar uit te kijken!

Poster open huis, proeflessen en info-avonden 2018-2019

Bèta-vakken: uitdaging


aanklikfoto-s-nieuwegein-5-1.jpg

Oosterlicht Academie - nieuw sinds 2018

Heb je vwo-advies? Dan is de Oosterlicht Academie echt iets voor jou! 

Bekijk onze folder en we zien je graag op een proeflesmiddag in 2019 om zelf te ervaren dat de Oosterlicht Academie vast bij jou past.

Folder Oosterlicht Academie

aanklikfoto-s-nieuwegein-6-4.jpg

Cambridge English


VO Gids 2019

Onze folders helpen je een keuze te maken voor een middelbare school die bij jou past. Neem ook de tijd om de VO Gids 2018 door te bladeren. Die krijg je op jouw basisschool. Het Oosterlicht staat in de VO Gids op blz. 20 en 21. 

Oosterlicht in VO Gids 2019

In de VO Gids kun je onze school ook vergelijken met andere middelbare scholen in de buurt. Dat kan ook online op www.devogids.nl

aanklikfoto-s-nieuwegein-4-1.jpg

Leerlingen helpen elkaar


Goed onderwijs van goede leraren


aanklikfoto-s-nieuwegein-2-1.jpg

Brugklas; keuze genoeg

Het advies van jouw juf of meester bepaalt in welke brugklas je komt. Na twee jaar kies je welk niveau het best bij jou past. Daarmee ga je verder.

We hebben de volgende brugklassen:

 • Oosterlicht Academie (voor als je vwo-advies hebt)
 • Havo/atheneum
 • Tl/havo
 • Vmbo b/k/tl

Meer info vind je ook bij Onderwijs op deze website. Niet vergeten te kijken hoor.

Alleen op het OCN: OC Talent!

Had jij geraden wat hier behind de scenes werd gedaan? Ja? Nee? We verklappen het je nu!

We hebben een animatiefilmpje gemaakt over iets heel speciaals op het OCN: OC Talent voor iedere leerling! Dan ben je nu vast en zeker benieuwd naar het resultaat:


preview-inspreken-animatiefilm-oc-talent-1.jpg

Alle opleidingen in één gebouw

Op het Oosterlicht zitten alle opleidingen bij elkaar. Daarom heb je dagelijks te maken met leerlingen van alle niveaus. En met veel verschillende soorten kinderen. Je sport samen, feest met elkaar en werkt als team aan een project. Net zoals in het echte leven. Onze school is de maatschappij in het klein.

loesje-wees-jezelf.jpg
canvas-1-1.jpg

De Beer van het Oosterlicht

Je hebt vast gehoord over de grote beer die in de hal van onze school ligt. En dat de beer een deurtje heeft. Misschien mag jij wel een keer in de beer. Echt waar, je kunt er in! Wat je daar voor moet doen? Je komt er vanzelf achter!

20160526-bh7a8331-oosterlicht-foto-atlas.jpg

Weet je dat....

 • er lessen zijn van 50 minuten en van 100 minuten. Je volgt ze in veel verschillende lokalen.
 • de school om 8.15 uur start; de meeste lessen zijn om 15.40 uur afgelopen.
 • je je fiets stalt in de fietsenstalling voor brugklassers.
 • je een eigen kluisje krijgt.
 • we eigen gymzalen en een theater in school hebben.
 • je Cambridge English kunt doen op havo en vwo

En weet je ook dat....

 • er mooie picknickbanken en zitjes in de aula zijn om lekker te pauzeren.
 • in je pauze kun je een broodje of iets anders lekkers kunt kopen. We combineren gezond en lekker: wat denk je van een smoothie of fruitsalade?
 • als je leraar afwezig is, de les wordt opgevangen door een van onze opvangkrachten.
 • we 'schooltjes in de school' hebben: op havo/vwo heb je voornamelijk les op de 1e verdieping en op het vmbo op de 2e verdieping.
 • er op de begane grond lokalen zijn voor muziek, drama, handvaardigheid en techniek en op de 3e verdieping de lokalen van biologie, natuur- en scheikunde.
20160526-bh7a7954-oosterlicht-foto-atlas.jpg
imgp6777.jpg

En dit moet je echt weten....

 • op onze bèta-afdeling, die vind je op de 3e verdieping, staat een terrarium met slangen. Durf jij een keer te komen kijken?

Mentor

Een groot gebouw, andere klasgenootjes, wisselende lokalen en nieuwe vakken, dat is best even wennen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Je mentor vertelt hoe alles gaat. Hij of zij is ook de eerste leraar die je ontmoet. Dat gebeurt al voor de zomervakantie.

img-2094.jpg

Leuk: nieuwe vakken

Op het Oosterlicht krijg je allemaal nieuwe vakken. Wiskunde, biologie, Duits, kunst & cultuur… Dat lijkt misschien moeilijk, maar de leraren leggen precies uit hoe het moet. Bijvoorbeeld met Powerpoint. De presentaties zetten ze online, zodat je die thuis nog een keer kunt bekijken, als je wilt. Ook leer je hoe je moet leren. En hoe je je huiswerk het beste kan plannen. Zodat je ook nog tijd hebt om met je (nieuwe!) vrienden af te spreken.

Weet je dat het Oosterlicht een Cultuurprofielschool is? We hebben een dansgroep, ateliergroep, een theatergroep en een schoolband/muziekgroep. En nog veel meer! Kijk hier maar eens.

20160526-bh7a7901-oosterlicht-foto-atlas.jpg
kennismaking-t1-9.jpg

Grijp je kans

Naast de verplichte vakken kies je voor vakken die passen bij jouw interesses en talenten. Dat maakt school een stuk leuker! Volg bijvoorbeeld extra sportlessen. Of word lid van de schoolband. Je kunt ook meedoen aan Girls Day of U-talent. Of je nou een talenknobbel hebt, een sportfanaat, feitenfreak of betà-talent bent of van kunst en cultuur houdt, op het Oosterlicht zijn er voor iedereen genoeg kansen om te grijpen. Ook bieden we zekerheden. Zo hoef je niet van locatie te veranderen en is de sfeer goed. Er wordt naar je geluisterd en je kan jezelf zijn. Lekker gevoel toch?

Kom kijken

Best handig, al die info en vlogs. Maar om te weten of het Oosterlicht jouw school is, kun je beter zelf komen kijken. Meld je daarom aan voor een proeflesmiddag. Dat kan vanaf december via deze website. Zet ook onze Open Huis Dagen vast in je agenda. We zien je daar!

imgp6496.jpg