Nieuws

Delen we graag met jou

OCN in het zonnetje!

Terug naar overzicht

De Vereniging Cultuurprofielscholen bestaat 10 jaar en dat vieren ze uitgebreid in de maand november onder de noemer ‘Cultuur Leert Anders’. GEFELICITEERD!

Alle 45 cultuurprofielscholen worden in deze maand in het zonnetje gezet, vandaag 23-11-2017, zijn wij aan de beurt. Met trots is het Oosterlicht Nieuwegein al bijna 8 jaar een Cultuurprofielschool. Wij zijn een van de eerste Cultuurprofielscholen van Nederland, met dank aan mw. E (Edien) Lammers, onze toenmalige cultuurcoördinator; en per 1 januari 2018 aangesteld bij het Steunpunt van de Vereniging Cultuurprofielscholen.

Cultuur zit in het DNA van onze school; vanaf leerjaar 1 zijn er ruime mogelijkheden voor het ontwikkelen van talent op het gebied van kunst en cultuur. Vervolgens kunnen alle leerlingen in verschillende projecten, buiten-de-lessen om en tijdens de reguliere uren hun talenten verbreden en verdiepen. We werken veel samen met verschillende culturele organisaties en professionals en leerlingen staan geregeld op het podium in ons mooie theater. Vele leerlingen studeren af met Beeldend of Drama in hun eindexamenpakket.

Het Oosterlicht College gaat op het gebied van ons cultuurprofiel en talentenprogramma ambitieuze veranderingen aan in schooljaar 2018-2019: OC Talent is een vernieuwd onderwijsaanbod op het Oosterlicht Nieuwegein. Alle leerlingen kunnen in speciale talenturen hun talenten op het gebied van expressie, sport, bèta & techniek ontdekken, verbreden en verdiepen.

We zijn en blijven het lidmaatschap aan de Vereniging Cultuurprofielscholen als een enorme meerwaarde zien voor de school. We bedanken het Steunpunt Cultuurprofielscholen voor hun samenwerking en adviezen de afgelopen jaren en wensen hen veel vruchtbare en inspirerende samenwerkingen voor de volgende 10 jaar.

jarige-beer.jpg
Terug naar overzicht