Nieuws

Delen we graag met jou

BYOD Oosterlicht Academie

Terug naar overzicht

Met ingang van het komend schooljaar zullen de leerlingen, die gekozen hebben voor de nieuwe Oosterlicht Academie, gaan werken met een eigen laptop (bring your own device).

Het Oosterlicht College is een partnership aangegaan met Studywise (http://oosterlicht.studywise.nl). Leerlingen (en hun ouders) kunnen zelf kiezen of ze gebruik maken van het aanbod van Studywise of dat ze gebruik maken van een eigen laptop. We geven echter wel het advies dat apparatuur minimaal aan de volgende specificaties moet voldoen:  

• De WiFi clients ondersteunen minimaal de WiFi standaard 802.11n en bij voorkeur 802.11ac

• De WiFi clients zijn dual-band en ondersteunen dus naast de 2.4 GHz frequentie ook de 5GHz frequentie

• Windows 10 bij voorkeur de PRO versie

•  Minimaal 4 GB geheugen

• Een snelle harde schijf van minimaal 64gb bv. flash of SSD.


Ondersteuning

De bovenstaande zaken zijn redelijk eenvoudig terug te vinden in de specificaties van hardware leveranciers. Studywise helpt bij het maken van een keuze en kan actief ondersteunen bij onverhoopte problemem. Apparaten die niet bij Studywise aangeschaft zijn, kunnen op eigen risico gebruikt worden, maar bij problemen zal er beperkte ondersteuning plaatsvinden vanuit de Servicedesk. Daarnaast kent een BYOD omgeving uiteraard altijd een gedeelde verantwoordelijkheid; de gebruiker dient zijn/haar device altijd up-to-date te houden voor de beste gebruikerservaring.

Bekijk hier de presentatie van de kennismakingsavond.

studywise.png
Terug naar overzicht